PANDEMİ SÜRECİNDE
IV. ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYISONUÇ BİLDİRİSİ
• Tüm dünya gibi Türkiye’de, Corona Covıd-19 salgın hastalığı ile mücadele ediyor. Anadolu Medyası olarak mesleğimizin ve meslektaşlarımızın, dolayısıyla okuyucu, dinleyici ve izleyicilerin salgın tehlikesinden uzak kalabilmeleri, bu süreci maddi ve manevi en az hasarla atlatabilmeleri için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı başta olmak üzere, ilgili tüm özel ve kamu otoritelerine, YEREL MEDYA İÇİN ACİLPANDEMİ ÖZEL DESTEK PAKETİ hazırlanması çağrısında bulunuyoruz.
• İlk üç çalıştayda ısrarla üzerinde durduğumuz MEDYA MESLEK ODASI kurulması kararlılığımızı teyit ediyor ve yineliyoruz.
• Yerel Medya ayakta kalacaksa, hızla değişen teknolojiye ayak uydurmak zorundandır. Dijital teknolojilerde yaşanan gelişmeler nedeniyle Yerel Medya kavramı değişmiş, yerini yerel kültürü genele taşıyan YERELDEN YAYIN YAPAN MEDYAkavramı almıştır. Bunun için Dijital Gazetecilik Dönüşüm Ofisleri kurulması da dahil, bilgi ve teknolojiye dayalı her türlü imkan iyi kullanılmalıdır.
• İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenenBasın Kartlarının, hak sahiplerine verilmemesi veya geciktirilmesinin varsa nedenleri açıklanmalı, yoksa geciktirilmeden verilmelidir.
• Medya Meslek Odası kuruluncaya kadar veya kurulurken, İletişim Başkanlığı'nın nezareti, Medya STK'larının öncülüğünde İnternet Yasası, Dijital Medya, Medya Etiği tartışılmalı, bunlarla ilgili Yasa Tasarısı hazırlanmalı ve bir an önce yasalaştırılmalıdır.
• KAMU SPOTLARI ücretlendirilmeli, gazetelere verilen resmi ilanlarda olduğu gibi radyo ve televizyonlar dadesteklenmelidir.
• Yokluk içinde varlık mücadelesi veren Yerel Medya, özellikle de yerel radyo ve televizyonlar, iktidarın çıkardığı sayısız teşviklerden, hatta borç yapılandırmalarından yararlandırılmamaktadır. Medya karşıtı bu ayrımcılık acilen ortadan kaldırılmalıdır.
Editör: Haber Merkezi