TİMEF GENEL BAŞKANI GÜREL: “COVİT-19 SALGINI SÜRECİNDE STK GENEL KURUL KARARLARINI YÖNETİM KURULLARI ALABİLSİN

TİMEF GENEL BAŞKANI GÜREL: “COVİT-19 SALGINI SÜRECİNDE STK GENEL KURUL KARARLARINI YÖNETİM KURULLARI ALABİLSİN
timef

TİMEF GENEL BAŞKANI GÜREL: “COVID-19 SALGINI SÜRECİNDE STK GENEL KURUL KARARLARINI YÖNETİM KURULLARI ALABİLSİN

Tüm İletişim ve Medya Federasyonu Başkanı Şakir Gürel, tüm dünyada yayılan koronavirüs salgını sürecinde STK genel kurul kararlarının yönetim kurulları tarafından alınması gerektiğini söyledi.

Tüm İletişim ve Medya Federasyonu Başkanı Şakir Gürel, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Tüm dünya, aylardır yeni tip korona virüsün neden olduğu COVID-19 salgını ile mücadele etmektedir. Dünyayı kısa sürede etkisine alan ve hayatımızı kökten değiştiren yeni korona virüs COVID-19 sonrası tüm ülkeler özel tedbirler almıştır. Hastalığın yayılmasını azaltmak ve etkisini ortadan kaldırmak için emek verilmektedir. Dünyadaki başarılı uygulamalar arasında yer almak biz medya mensuplarını ve Türk Halkını sevindirmektedir. Sürecin doğru yönetilmesi memnuniyet vericidir. Bizler de medya ve iletişimin temsilcileri olarak bu konuda üzerimize düşen vazifeyi yapmaktan ödün vermeyeceğiz. Konu ile ilgili uyarılarımızı ve önerilerimizi de sunmaya devam edeceğiz.

Son zamanlarda mevsim şartları ve dikkatsizlik sonucu artan vakaları azaltmak için kalıcı tedbirler alınması şart olmuştur. Geçtiğimiz günlerde 16.04.2020 tarih ve 7244 sayılı Kanun gereği uygulanan hükümler ya da İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından hastalığın seyrine göre alınan kararların daha kesin belirleyici ve uzun vadeli bir hale gelmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır.  

Bu konuda en önemli adım yasadan kaynaklanan Genel Kurulların hastalık etkisini kaybedene kadar ertelenmesidir. İçişleri Bakanlığı tarafından 30.10.2020 tarihine kadar ertelenen Dernek Genel Kurulları, kanun maddesi ile 30.07.2020 tarihine kadar ertelenen Site ve Kooperatif Genel Kurulları yanı sıra Oda ve Borsa gibi kuruluşların Genel Kurul tedirginlikleri devam etmektedir.

Son zamanlarda artan vaka sayısı belli bir rakamın altına düşünceye kadar yasadan kaynaklanan bu Genel Kurulların ertelenmesi önerimizdir. Bu kapsamda;

● Tehlikenin geçtiğini ilandan itibaren Genel Kurulların 3 ay içinde yapılması,

● Bu sürede yapılması gereken seçimlerin yapılmaması ve mevcut organların görev, yetki ve sorumluluklarının erteleme süresi sonrasında yapılacak ilk genel kurula kadar devam etmesi,

4617e700-7cf7-4933-a251-0a16de59f0f6_3ff6dd342238c701e5a1.jpg

● Yapılacak mali denetimlerin bir sonraki Genel Kurulda yapılması,

● Alınması acil ve Genel Kurul yetkili kararların Yönetim Kurulları tarafından yasalara uygun olacak içerikte alınması,
● İstifa ya da başka sebeplerle boşalan Yönetim Kurulu üyeliklerinin Yönetim Kurulu Başkanı yoksa vekilinin önerisi ile geçici süreyle atanması,

Yasadan kaynaklanan bu tür toplantıların salgının etkisini kaybettiği zamana kadar ertelenmesi organizasyonları aza indirecek ve sürecin daha kolay denetlenebilir olmasını sağlayacaktır. Toplu yapılması zorunlu toplantı, Genel Kurul gibi organizasyonların düşük bütçelerle ve tedbir almakta zorlanarak yapıldığı farz edilerek yeni bir yasa ile ertelenmesi toplum yararına olacak ve takdir uyandıracaktır.

Kamuoyuna ve yetkililere saygıyla duyurulur. 

Şakir Gürel

Tüm İletişim ve Medya Federasyonu

timef
925+
Kayıtlı üye
17 Bağlı dernek
15+
Tamamlanan proje