ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI 

 ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI 
timef

TİMEF (Tüm İletişim ve Medya Federasyonu), Olağanüstü Hal ve seçim sürecinde medyanın dikkat etmesi  gerektiği konuları ve yaşanması muhtemel olan sorunlarını ele alarak 8-10 Mart 2017 tarihlerinde “OHAL VE REFARANDUM SÜRECİNDE 1. ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI”, 10-12 Mayıs 2018 tarihlerinde “OHAL VE SEÇİM SÜRECİNDE 2. ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI”, 8-10 Mart 2019 tarihlerinde “OHAL VE SEÇİM SÜRECİNDE 3. ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI”nı gerçekleştirmiştir. Her üçü de “Avrupa Birliği SİVİL DÜŞÜN” programı desteği ile gerçekleştirilen çalıştaya katılmak üzere, TİMEF’in davetlisi olarak Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen TİMEF üyesi olan/olmayan medya kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan 50 yetkin gazeteci, ikişer gün boyunca City Otel, Hotel Monec ve Ünye Ramada Otel’de Yerel Medya’nın sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışmışlardır. Bu toplantı sonuçlarının derlendiği, “Çalıştay Sonuç Bildirisi” İktidar Partisi olan Ak Parti’nin İlgili Bakanları ve Parti Genel Başkan Yardımcılarının

yanı sıra,  Ana muhalefet Partisi Genel Başkanı, diğer muhalefet partilerinin Genel Başkanları ve ilgililer bizzat ziyaret edilerek paylaşılmıştır. ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI’nın, bundan sonra da her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmesi arzu ve hedefimizdir.

BAŞVURUSU YAPILAN DİĞER BAZI ULUSLARARASI PROJELER

TİMEF’in başvurusunu yaptığı ya da ilham verdiği üç uluslararası projeye ilişkin açıklamalar, proje bazında aşağıda yer almaktadır.

Dijital Medya ve Alternatif Gazetecilik

TİMEF’in, MATRA Sosyal Dönüşüm Programına yaptığı proje başvurusudur. Bu program, Avrupa Birliği’ne komşu ülkelerde sosyal dönüşümü sağlamaya yönelik Hollanda destekli bir uluslararası fondur.

1990’lı yılların başından itibaren Anadolu’nun her bölgesinde 400 televizyon kanalı kurulmuştur. Ne var ki, söz konusu medya kuruluşlarının % 80’i politik, teknolojik ve ekonomik sebeplerle yayın hayatına son ya da ara vermek zorunda kalmıştır. Söz konusu medya kuruluşlarında görev yapan, yaklaşık 3000 nitelikli ve yetenekli gazeteci işsiz kalmıştır. Proje, işsiz gazetecilere iş olanağı sağlarken, bireysel/dijital gazeteciliği ve sosyal değişimi gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

Medya ve İletişim Alanında Ordu İlinde Faaliyet Gösteren Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitesini Arttırılması

Bu proje, Ordu Ünye İletişim Derneği tarafından Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne sunulmuştur.

Projenin ana amacı, politika ve karar verme süreçlerine aktif demokratik katılımı sağlayacak şekilde yerel sivil toplum örgütlerinin kapasitesinin arttırılmasıdır. Proje, Ordu ilindeki yerel medya ve iletişim alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin kapasite ve etkinliğini artıracaktır. Ana amaç doğrultusunda proje özel amacı ise yerel sivil toplum örgütlerinin politika diyaloğuna daha etkili katılımını sağlamak için idari, iletişim ve hak savunuculuğu konularında yeteneklerinin geliştirilmesini hedeflemektedir.

Proje, TİMEF ve medya çalışanları arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirmek üzere Ordu ilinde Medya ve İletişim alanında faaliyet gösteren bir federasyon oluşturarak, etkili ve aktif demokratik katılım sürecinin önünü açacaktır.

Gençlik Örgütlerinde Dijital Medyanın Etkili kullanımı

TİMEF tarafından Türk Ulusal Ajansına sunulmuş, KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği – Gençlik Hareketliliği kategorisinde bir projedir.

Proje, yedi günlük bir eğitim programı olup; 11 ülkeden gençlik örgütleri ve gençlik çalışanlarının çevrimiçi iletişim ve kampanya konusundaki yetenek ve bilgilerini geliştirecektir. Ayrıca, bu projeyle söz konusu hedef kitlenin iletişim ve motivasyon konusunda yenilikçi araçlar geliştirmelerine olanak sağlanacaktır. Proje, yeni teknoloji ve sosyal medyaya ilgi duyan özellikle genç liderler ve çalışanlar için tasarlanmıştır.

Eğitimler, çalıştay bazında gerçekleştirilen yaparak öğrenme aktiviteleri, bilgilendirme oturumları, simülasyon oyunları, değerlendirmeler, pratik içeren görevler, grup aktiviteleri, pratik ve modelleme çalışmalarını içermektedir.

 

timef
925+
Kayıtlı üye
17 Bağlı dernek
15+
Tamamlanan proje